TILOS a kerti hulladék égetése

Az avar és kerti hulladék égetéséről szóló Önkormányzati rendeletünk értelmében szerdai és szombati napokon engedélyezett a kerti hulladék égetése, azonban a rendelet hőségriadó és tűzgyújtási tilalom idején tiltja azt.

2 §

(4) Avar és kerti hulladék nem égethető tűzgyújtási tilalom időtartama alatt.

(5) Tilos az avar és kerti hulladék égetése  párás, ködös, esős időben, erős szél esetén, a hőségriadó bármely fokozatának elrendelése esetén.

Jelenleg a legmagasabb fokozatú hőségriadót rendelték el és továbbra is érvényben van a tűzgyújtási tilalom, ezért nyomatékosan felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét a rendelet előírásainak betartására.

A tűzvédelmi előírások, valamint az égetési tilalomra vonatkozó rendelkezések megszegését az illetékes hatóságok a szabályszegés súlyától függően bírsággal sújthatják.

A vonatkozó jogszabály alapján a szabadtéri égetéssel összefüggő előírások megsértőivel szemben, a jogsértés súlyosságától függően minimálisan 20.000.- forint, maximálisan 3.000.000-, forintig terjedő tűzvédelmi bírság is kiszabható, amennyiben az oltási tevékenységben a tűzoltóság beavatkozására is szükség volt.

Az okozott károkért a tűz okozóját felelősség terheli, ha a szabadtéri égetés miatt nagy értékű vagyontárgyak károsodnak vagy emberek kerülnek veszélybe, a tűzokozó ellen büntetőeljárás is indulhat.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Szeretne hozzászólni? Írja meg véleményét!x