Tájékoztatás a szennyvízberuházással kapcsolatban

Tisztelt Lakosság!

A település szennyvíz-elvezetési projektje kapcsán szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a pályázati felhívás alapján támogatható módon CSAK az alábbi feltételeknek EGYÜTTESEN megfelelő ingatlanok csatlakozhatnak a tervezett szennyvízelvezető rendszerre:

1. Belterületen lévő ingatlanok.

2. Az ingatlan ivóvízbekötéssel rendelkezik.
A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján Pusztamonostoron 103 db vízbekötéssel nem rendelkező lakossági ingatlan van, melyből 23 külterületi tanya. A többi pontos címéről az Önkormányzatnak nincs nyilvántartása. Ezért ezen ingatlanok tulajdonosainak nyilatkozatot kell tenni, hogy a projekt befejezéséig a vízbekötést az adott ingatlanra megépítik.
Nyilatkozat hiányában jelenleg ivóvízbekötéssel nem rendelkező ingatlanok a későbbiekben csak saját költségen építhetik ki a szennyvízbekötést. (jogszabályi változás várható, mely kötelez mindenkit rá)
Ha a tulajdonos az ingatlan vízellátását saját fúrt kúttal biztosítja, csak akkor csatlakoztathat szennyvízhálózatra, amennyiben kútja engedéllyel rendelkezik. (jogszabályi változás várható, mely kötelezi a kutak engedélyeztetését vagy megszüntetését – ebben az esetben a tulajdonosnak már saját költségen kell kifizetnie a szennyvízcsatornára való csatlakozást)

3. Az ingatlan lakható épülettel rendelkezik.
Beépítetlen telek esetén támogatott formában csak akkor lehetséges a szennyvízbekötés, ha a telek tulajdonosa vállalja, és írásban nyilatkozza, hogy a projekt megvalósításáig telkét egy lakhatásra alkalmas épülettel beépíti.

A szükséges nyilatkozatok a Községházán elérhetők!

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Szeretne hozzászólni? Írja meg véleményét!x