RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS

Pusztamonostor Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. november 29. napon tartott ülésén módosította a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 2/2015. (II.20.) önkormányzati rendeletét.

A rendelet értelmében rendkívüli települési támogatásban kell részesíti azt a személyt, aki a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzd.
Rendkívüli települési támogatás különösen létfenntartást veszélyeztető rendkívüli ok bekövetkezése, betegség esetén, válsághelyzetben lévő várandós anya gyermekének megtartásához, gyermek iskoláztatásához, haláleset és a rendeletben megfogalmazott egyéb esetekben kérelmezhető.

Rendkívüli települési támogatás akkor állapítható meg, ha a kérelmező családjában az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg az 57.000 Ft-ot, kiskorú gyermekeit egyedül nevelő szülő, magasabb összegű családi pótlékban részesülő gyermeket nevelő család és egyedül élő esetén a 71.250 Ft-ot.

A temetési költségek mérséklésére nyújtott települési támogatás abban az esetben adható, ha a kérelmező családjában az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg a 71.250 Ft-ot, kiskorú gyermekeit egyedül nevelő szülő esetén és egyedül élő esetén pedig a 99.750 Ft-ot.

A rendkívüli települési támogatás iránti kérelmet formanyomtatvány kitöltésével, és a szükséges mellékletek (jövedelem igazolás, vagyon nyilatkozat stb.) becsatolásával a Jászfényszarui Közös Önkormányzati Hivatal Pusztamonostori Kirendeltségének szociális irodájában (5125 Pusztamonostor, Szabadság út 74.) lehet benyújtani.
Pusztamonostor Községi Önkormányzat

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Szeretne hozzászólni? Írja meg véleményét!x