Pusztamonostor Húsvéti Vására

tojasSzeretettel meghívjuk Önt és családját 2016. március 20-án vasárnap 10 órai kezdettel a Művelődési házba, ahol megrendezésre kerül községünk I. Húsvéti Vására. A kiállítók többsége pusztamonostori származásúak, tárgyaik megtekinthetők és megvásárolhatók lesznek a helyszínen: tavaszi díszek, horgolt és kötött apróságok, gravírozott tárgyak, stb.
A színpadon monostori zenészek váltják egymást. 15 órától kihirdetjük a „Cupcake kihívás” és a „Legkreatívabb húsvéti tojás” győztesét. Szavazni a helyszínre érkezők tudnak. A helyszínen arcfestés, csillámtetoválás és henna festés is lesz gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.
A gyerekeket kézműves foglalkozással, állatsimogatással, tojáskeresgéléssel várjuk.
Aki teheti, hozzon magával egy feldíszített tojást, és díszítsük fel közösen Pusztamonostor első tojásfáját!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A bevétel teljes összegét a Művelődési ház szépítésére fordítják!

Kiállítókat és árusítókat is várunk, egyéb részletekről érdeklődjenek az Önkormányzati Konyhán, Csernus Molnár Júliánál.

 

„Legkreatívabb húsvéti tojás”
Húsvétkor kötelező legalább pár tojást kidíszíteni az ünnepi asztalra, és ma már rengeteg módon lehet díszíteni a tojásokat a régi hagyományainktól egészen a mai divatok szerint. Vajon ki kis községünk legkreatívabb és legügyesebb díszítője? Erre keresünk választ 2016. március 20-án megrendezésre kerülő versenyünkön. A cél az, hogy mindenkit lenyűgözzünk, és bezsebeljük a legtöbb szavazatot a látogatóktól.

Nem kötelező tojást díszíteni, de a feldíszített tárgynak mindenképpen vissza kell tükröznie a tojás formáját. Szóval teljesen szabad a gazda: lehet kötni, horgolni, varrni, festeni, ragasztani, faragni, gravírozni, pirogravírozni, formázni. Készülhet tojásból, agyagból, fonálból, műanyagból, fémből, üvegből, fából, vagy bármiből és bárhogyan csak saját magad készítsd el egyedül csak a képzeleted szabhat határt.
A „tojásokat” 2016. március 19-ig kérjük eljuttatni a Művelődési házba. A verseny névtelen, így kérünk mindenkit, hogy a kész műveket ne tegye fel közösségi oldalakra az eredményhirdetésig. 2016. március 20-án a látogatók szavazatai alapján 15 órakor győztest hirdetünk.

Ne csak a családodnak szerezz örömet, mutasd meg kreativitásodat az egész falunak is!
„Cupcake” kihívás

Mi is az a Cupcake? Szó szerinti fordítása csészetorta, de nevezhetjük tortácskának vagy mini tortának, amit vékony papír- vagy alumíniumformában lehet kisütni.

Arra gondoltunk, hogy kihívjuk a kedves vállalkozó kedvű asszonyokat és urakat egy kis versenyre, ezért az Önkormányzati Konyha meghirdeti „A legszebb húsvéti tortácska” versenyét.
A mini torták elkészítéséhez nem kell cukrásznak lenni, viszont a díszítéshez kézügyességre és fantáziára van szükség! Egy dolog azonban létfontosságú: a cupcake mindig illenie kell az alkalomhoz. Húsvét alkalmából szeretnénk, ha a díszítésben valamiféleképpen megjelennének az ünnepi motívumok: a piros tojás, a nyuszi, a kiscsibe, vagy a tavasz bármilyen formában. A lényeg nem az íz, hanem az ízléses tálalás.

A tortácskákat 2016. március 20-án reggel 9-10 óra között kérjük eljuttatni az Önkormányzati Konyhára. A verseny névtelen, így kérünk mindenkit, hogy a kész műveket ne tegye fel közösségi oldalakra az eredményhirdetésig. 2015. december 20-án a látogatók szavazatai alapján 15 órakor győztest hirdetünk.

Ne csak a családodnak szerezz örömet, mutasd meg kreativitásodat az egész falunak is!

Tegyük együtt szebbé az ünnepet!

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Szeretne hozzászólni? Írja meg véleményét!x