Projektzáró rendezvény

dsc04533Befejeződött a védőnői szolgálat rendelőjének és várójának, valamint az önkormányzat konyhájának a felújítása Pusztamonostoron.

Ünnepélyes zárórendezvénnyel fejeződött be Pusztamonostoron az “Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása a kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztése, felújítása”, valamint a “Gyermekétkeztetés feltételeit javító fejlesztések támogatása” elnevezésű projekt.

A sajtónyilvános projektzáró rendezvényen Sári Ferenc, Pusztamonostor község polgármestere a meghívottak köszöntését követően ismertette az elnyert támogatásokból megvalósult beruházásokat. Külön kiemelte a Védőnői Szolgálatot és az immár 38 éve itt dolgozó védőnő munkájának fontosságát.

Pócs János országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy újabb két sikeres pályázattal gyarapodott a település. Bármilyen összegű egy pályázat az mindig az adott település fejlődését szolgálja, és az üzenete, hogy 10 – 20 – 100 év múlva is érezhető legyen a településen – mondta Pócs János.

A projektzáró rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Pazsa Tibor, a Jászberényi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézetének járási tiszti főorvosa.

Pusztamonostor község Önkormányzata 2015 májusában nyújtott be pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz a Védőnői Szolgálat helyiségeinek felújítására, valamint a Belügyminisztériumhoz a konyha felújítására, fejlesztésére. A sikeres pályázatoknak köszönhetően a felújítási munkálatok az idei nyár végére befejeződtek.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 14 518 005 forint támogatásából – melyhez 5 százalék önerőt kellet az Önkormányzatnak biztosítani -, az Önkormányzati konyhánál megvalósult az elektromos hálózat cseréje, a konyhai gázvezetékek szabványosítása, a belső terek átalakításával kialakításra került egy tálaló az óvodai étkeztetés biztosítására. Emellett megtörtént a nyílászárók cseréje, a homlokzat hőszigetelése, színezése. Az eszközbeszerzés keretében egy nagy teljesítményű kombisütővel, egy hat égős gáztűzhellyel és egy hűtőszekrénnyel gyarapodott a konyha eszközparkja.

A Védőnői Szolgálat helyiségeinek felújítása során a fűtés és világításkorszerűsítés mellett, az épület belső átalakításával kialakításra került két új vizesblokk, megújult a váró és a rendelő falburkolata, új padlóburkolatot kapott a rendelő.
A Védőnői Szolgálat esetében a Belügyminisztériumi pályázat által elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 20 370 878 forint.

A beruházások lebonyolítója a Jászapáti székhelyű V-Kristály-95 Kft. volt.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Szeretne hozzászólni? Írja meg véleményét!x