Kérjük, maradjanak otthonukban!

Magyarország Kormánya arra kéri a 70. életévüket betöltött személyeket, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Amennyiben ezt vállalják, és erről az Önkormányzatunkat tájékoztatják, az ellátásukról való gondoskodáshoz minden segítséget megadunk.

A veszélyhelyzet ideje alatt Önkormányzatunk előzetes igénybejelentést követően elsősorban az alábbi területeken nyújt segítséget, azonban bárminemű kéréssel megkereshet bennünket a felsorolt telefonszámokon:

• Napi egyszeri meleg étkezés, melynek díja 630.-Ft/adag. Az étel házhoz szállításáról az Önkormányzat térítésmentesen gondoskodik. (Az étkezés igénybevételéhez két darab ételhordó szükséges.)

• Bevásárlás, mely a legfontosabb élelmiszerek beszerzésére korlátozódik (legfeljebb heti három alkalom).

• Gyógyszerkiváltás a rendszeresen szedett gyógyszerekre vonatkozóan.

A koronavírus elsősorban az idős, illetve krónikus betegségben szenvedők számára jelent nagy veszélyt. A vírus terjedésének megakadályozásában legfontosabb, hogy aki csak teheti, NE HAGYJA EL OTTHONÁT!

Kérjük:

• Kerüljék azokat a helyeket, ahol sokan vannak (üzletek, orvosi rendelő), és lehetőség szerint a tömegközlekedést is!
• Kerüljék az érintkezést lázas betegekkel, vagy olyan hozzátartozóval, aki köhög, tüsszög, lázas!
• Gyakran és alaposan mossanak kezet, szappannal és vízzel!
• Kerüljék a puszit, az ölelést, és a kézfogást!
• Szellőztessenek gyakran!
• Egyenek sok gyümölcsöt, zöldséget és vitamindús ételeket!
• Ha tüneteik vannak (például láz, szárazköhögés, izomfájdalom), akkor telefonon hívják a háziorvosukat (57/421-007)!

FONTOS:

Kizárólag indokolt, halaszthatatlan esetben keressék fel háziorvosukat, akkor is csak TELEFONON. Kisebb panaszokkal (pl. orrfolyás, nátha, enyhe, múló hasmenés) próbálkozzanak a szabadon megvásárolható tüneti szerekkel.

Állandó receptek íratása céljából NE MENJENEK AZ ORVOSI RENDELŐBE. TELEFONON KÉRJÉK RECEPTJEIKET. (Az orvosok elsősorban e-receptet írnak fel ezen időszakban, melyet bárki kiválthat.)

A veszélyhelyzetre tekintettel a lejáró szakorvosi javaslatok, közgyógyigazolások miatt sem kell bemenni a rendelőbe, szakrendelésekre, mert a veszélyhelyzet időtartama alatt, és utána 90 napig ezek érvényben maradnak, gyógyszereiket ki tudják írni.

Ugyanez vonatkozik a jogosítványok hosszabbítására. A lejárt jogosítványok a veszélyhelyzet ideje alatt és azt követően 15 napig érvényben maradnak.

Igénybejelentés és további tájékoztatás hétfőtől – csütörtökig 8 – 16 óra között, pénteken 8 – 13 óra között az alábbi telefonszámokon:

57/521-760
57/521-762
57/521-767

Pusztamonostor, 2020. március 17.

Pusztamonostor Községi Önkormányzat

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Szeretne hozzászólni? Írja meg véleményét!x