Indul a szennyvízhálózat építése a településen

Tisztelt Pusztamonostori Lakosok!

A SADE Magyarország Mélyépítő Kft. 2018 október hónap elején elkezdi a településen a szennyvízhálózat építési munkákat. A csőhálózat építését tervünk szerint a 2019- ben be is szeretnénk fejezni, mely a teljes szennyvízelvezető rendszer kiépítésére vonatkozik.
A későbbi félreértések elkerülése végett kollégánk video kamerás, meglévő állapotfelmérést készített a településen, melyen a meglévő utak, járdák, átereszek, árkok, kapubejárók, ill. a repedezett házak falainak állapotát rögzíti. Ez az eredeti állapotot rögzítő felvétel az Önkormányzat részére átadásra kerül.
Minden kiviteli terven érintett lakóingatlanra, ingatlanon belül, tisztítóidommal 1 m-re ledugózva beállunk a 160 mm átmérőjű szennyvízcsővel, mely vége 110 mm-re lesz leszűkítve. A beállásnál figyelembe vesszük a közművektől való megfelelő védőtávolságot, (víz, gáz, elektromos földkábel, szomszéd telek, stb.) ill. a lakó kérését. A tisztító és ellenőrző idom magánterületen lesz elhelyezve. Minden bekötésről egy úgynevezett „bekötő lapot” készítünk, melyet a tulajdonos aláírásával jóváhagy.
Nagyon fontos, hogy a lakók, amíg az üzemeltetőtől írásos engedélyt nem kapnak, nem köthetnek rá a ledugózott szennyvíz csőre. Szintén nagyon fontos, hogy sem az értesítés előtt sem az értesítés után a csapadékvizet, ill. a meglévő derítő aknából (vagy emésztőből) a korábban összegyűjtött szennyvizet az új rendszerbe bevezetni, beszivattyúzni szigorúan tilos, mely feljelentés, és büntetés kiszabását vonja maga után. A tisztító idom elhelyezése után el lehet készíteni a belső bekötést, de erről részletesen a lakossági fórumon fogunk tájékoztatást adni.
Az utcában dolgozó helyi építésvezető fogja keresni a beállás pontos helyének kijelölésével kapcsolatban.
A tisztító idom mélységének megállapításánál fontos, hogy tudjuk, hogy az Ön telkén belül a házból, milyen mélységben jön ki a szennyvíz cső, ezért kérjük, hogy lehetőségéhez képest a cső helyét megásni szíveskedjen, hogy munkatársaink szintező műszerrel megállapíthassák annak magassági helyzetét és ennek figyelembevételével helyezhessük el a bekötést.
Kérdés esetén az utcájukban dolgozó építésvezetőnk segít Önnek.

A közterületen a kivitelezés alatti időszakban a kellemetlenségekért elnézésüket, és megértésüket kérjük.

Az ideiglenes helyreállítást a közlekedhetőség végett 1-2 napon belül, a végleges közterületi helyreállítást a kivitelezés befejeztével fogjuk elvégezni.

Bővebb tájékoztatót, a Szennyvízhálózat építése kapcsán felmerülő kérdésekre a Művelődési Házban tartandó Lakossági Fórumon tudunk adni.
A Fórum 2018. szeptember 18-án kedden 17 órai kezdettel lesz megtartva.
Megjelenésére számítunk.

Megértésüket megköszönve: SADE Magyarország Mélyépítő Kft.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Szeretne hozzászólni? Írja meg véleményét!x