Felhívás – Ebösszeírás

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján elrendelem a Jászfényszaru város és Pusztamonostor község területén lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek tulajdonában álló ebek összeírását.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat jegyzője rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírás önbevallásossal történik. Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy adatlapot kell kitölteni és azt (azokat) köteles a Jászfényszarui Közös Önkormányzati Hivatalba visszajuttatni. Az adatlapok beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége, azok folyamatosan beszerezhetőek a Jászfényszarui Közös Önkormányzati Hivatal Iktatójában (5126 Jászfényszaru, Szabadság tér 1. és a Pusztamonostori Kirendeltségen (5125 Pusztamonostor, Szabadság út 74.), vagy letölthetőek Jászfényszaru Város Önkormányzata honlapjáról a www.jaszfenyszaru.hu oldalról.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani:
• személyesen vagy postai úton eljuttatva Jászfényszarui Közös Önkormányzati Hivatal Iktatójába (5126 Jászfényszaru, Szabadság tér 1.),
• aláírva elektronikusan elküldve a kiss.zsuzsanna@jaszfenyszaru.hu e-mail címre,
• faxon elküldve a +36 57 -520-103 fax számra.
Az ebösszeírás határideje: 2019. február 28.

Felhívom továbbá az ebtulajdonosok figyelmét, hogy:
A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.
Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát az önkormányzati hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.
Az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998 (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján, aki a kötelezően előírt adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesítette, 30.000 Ft állatvédelmi bírsággal sújtható. Együttműködését köszönöm!

Jászfényszaru, 2018. szeptember 20.

Dr. Voller Erika jegyző

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Szeretne hozzászólni? Írja meg véleményét!x