TÁJÉKOZTATÓ AZ „ÓVODAFEJLESZTÉS PUSZTAMONOSTOR TELEPÜLÉSEN” C. PROJEKT ÁTADÁSÁRÓL

Pusztamonostor Községi Önkormányzata, mint projektgazda 60.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00018 azonosítószámú „Óvodafejlesztés Pusztamonostor településen” című pályázatára.

Az elnyert támogatásból a településen található Tündérkert Művészeti Óvoda épülete került felújításra és bővítésre, melynek eredményeképpen csökken a zsúfoltságérzet, így egy barátságosabb és otthonosabb környezet várja majd az óvodás kisgyermekeket és szüleiket.

A kivitelezés sikeresen befejeződött, a projektben vállalt, óvoda fejlesztése megtörtént.

A beruházás szükségességét az indokolta, hogy a Pusztamonostoron található Tündérkert Művészeti Óvoda épülete mára elavult héjazattal, külső homlokzattal és nem a mai kornak megfelelő nyílászárókkal rendelkezett. Ennek megszüntetése érdekében került sor a pályázat benyújtására és megvalósítására.

A projektre fordított 60.000.000 Ft-ból elkészült a homlokzati nyílászárók cseréje, a padló- és falburkolatok felújítása, a fűtésrendszer korszerűsítése (új hőleadók), kiépítésre került a villámvédelmi rendszer, illetve a meglévő fedett terasz elbontásra került és a helyén egy új épületrésszel lett bővítve az intézmény. Az új épületrészben az óvodások részére egy foglalkoztató – tornaszoba, a nevelők részére pedig öltöző, zuhanyzó és mosdó helyiség került kialakításra. A megvalósítás keretében továbbá megvalósult az ingatlan akadálymentesítése is, aminek során kialakításra került egy akadálymentes parkoló, akadálymentes mosdó, valamint a bejáratnál egy a bejutást lehetővé tévő rámpa.

A kivitelezési munkálatok befejezésével egy olyan mai kornak megfelelő és minden igényt kielégítő óvodaépület kerül átadásra, ahol az új hőleadóknak és nyílászáróknak köszönhetően komfortosabb hőmérséklet elérése válik lehetővé, illetve a jogszabályi előírásoknak megfelelően megvalósított beruházásnak köszönhetően energiahatékonyan és költségtakarékosan üzemeltethető az épület, így a megtakarított pénz más egyéb fontos célokra lesz felhasználható.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Szeretne hozzászólni? Írja meg véleményét!x