Óvodafejlesztés Pusztamonostor településen

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: PUSZTAMONOSTOR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT A PROJEKT CÍME: ÓVODAFEJLESZTÉS PUSZTAMONOSTOR TELEPÜLÉSEN PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00018 A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 60 000 000 FT A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100% A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2019.08.31. Jelen projekt megvalósítása során megújul és bővül a Pusztamonostor, Szabadság út 26. szám alatt található Tündérkert Művészeti Óvoda épülete. A fejlesztés szükségességét indokolja, hogy a 60 férőhelyes intézmény 100%-os kihasználtsággal üzemel, mely az összes rendelkezésre álló helyiség használata mellett zsúfolttá vált, továbbá a nevelők részére szociális helyiség kialakítása vált szükségessé. Az épület rendszeresen karbantartott, de mára már elavult héjazattal és külső homlokzattal, elvetemedett, rosszul záródó nyílászárókkal rendelkezik, melynek következtében esztétikai és energetikai tulajdonságai már nem felelnek meg a mai magas műszaki követelményeknek. A beruházás keretein belül megvalósuló főbb fejlesztések:
  • Elkészül a homlokzati nyílászárók cseréje,
  • a padló- és falburkolatok felújítása,
  • a fűtés korszerűsítése, az elavult fűtőtestek cseréje.
  • Kiépítésre kerül a villámvédelemi rendszer.
  • A meglévő épület fedett teraszának elbontását követően, új épületrésszel bővül az intézmény
  • Megvalósul az ingatlan akadálymentesítése (akadálymentes parkoló, mosdó, valamint az épületbe való bejutást lehetővé tevő rámpa kiépítése)
A tervezett bővítmény a meglévő épület Észak-keleti homlokzatához, a meglévő fedett terasz elbontása után, annak helyére épül. A meglévő épületben a helyiségek átrendezésével az igazgatói iroda az új épületrészben kap helyet, így egy foglalkoztató-tornaszoba helyiséggel bővül az óvoda létesítménye, továbbá a bővítésnek köszönhetően a nevelők elkülönítetten személyzeti öltözőt, zuhanyzót és mosdó helyiséget kapnak, valamint egy takarítószerek tárolására alkalmas, beépített szekrény is elhelyezésre kerül.

A fejlesztés eredményeként az intézményben csökken a zsúfoltság érzete, valamint az új hőleadóknak és nyílászáróknak köszönhetően komfortosabb hőmérséklet elérése válik lehetővé, mely a gyermekek és az épületben dolgozók komfort érzetét egyaránt növeli. A tervezett műszaki megoldások megvalósításának köszönhetően olyan létesítmény kerül kialakításra, mely megfelel a jogszabályi előírásoknak, energiahatékonyan és költségtakarékosan üzemeltethető, az így megtakarított pénz pedig egyéb fontos célokra lesz hasznosítható és átfogó programok is finanszírozhatóvá válnak. A zsúfoltság érzetének megszüntetésével otthonosabb környezetet teremtve a munkakörülmények javulásán keresztül a szolgáltatások színvonalának emelkedése várható.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Szeretne hozzászólni? Írja meg véleményét!x