Épületenergetikai fejlesztések Pusztamonostoron

Kedvezményezett neve: Pusztamonostor Községi Önkormányzat
Projekt címe: Épületenergetikai fejlesztések Pusztamonostor településen
Projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00073
Támogatás összege: 80.000.000,- Ft
Támogatás mértéke:100 %
A projektmegvalósításának befejezése: 2019. 09. 30. 

Pusztamonostor Községi Önkormányzat a jelenlegi gazdasági helyzetben igyekszik havi kiadásait a lehető legkisebbre csökkenteni. Az intézmények fenntartása jelentős terhet ró a költségvetésre, különösen a téli időszakban. Ennek oka főleg az épületek rossz energetikai adottságaiból adódik. A település legtöbb közintézménye elavult, a kor követelményeinek nem megfelelő. A szigetelés hiányossága miatt az épületek fűtése során magas a hőveszteség, ez megakadályozza a komfortos hőmérséklet elérését az épületekben. A jelenlegi nyílászárók régiek, nem hőszigeteltek. A két tényező együttesen eredményezi a magas költségeket.

A „TOP-3.2.1-15 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” c. kiírás keretében támogatást nyert pályázat segítségével Pusztamonostor településen a Polgármesteri Hivatal, illetve a Jászsági Általános Iskola Hábor Gabriella Általános Iskolai és Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézménye épületeinek komplex energetikai fejlesztésére kerül sor.

A projekt során megvalósuló fejlesztések:

  1. Polgármesteri Hivatal (Pusztamonostor, Szabadság út 74)
    Homlokzati falak és födémszerkezet teljes körű hőszigetelést kap. A szükséges radiátorok cseréje megtörténik, a radiátorok termofejes radiátorszelepek kerülnek beépítésre, szabályozós rendszerrel.
  2. Jászsági Általános Iskola Hábor Gabriella Általános Iskolai és Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézménye (Pusztamonostor, Szabadság út 58-60)
    Az épület hőszigetelés nélküli nyílászárói cserére kerülnek. A homlokzati, lábazati falak, és körítő falak teljes körű hőszigetelést kapnak, nemesvakolat végső felületképzéssel. Az avult radiátorok cseréje megtörténik, beállításukra thermofejes szelepek kerülnek elhelyezésre.

A fejlesztés eredményeként elért energia megtakarítás mértéke az elmúlt 3 év átlagához viszonyítva várhatóan 20% feletti lesz.

A beruházás célja az épületnek a kor követelményeinek való megfeleltetése, ami közvetett módon a kiadások csökkentése révén hozzájárul majd a település további fejlesztési terveinek finanszírozásához.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Szeretne hozzászólni? Írja meg véleményét!x